Expo Hr publik
Här är årets inspirerande
talare 
& spännande agenda

Jenny Jilmstad

Arbetsrättsjurist, Osborne Clarke
Björn Rustare Expo HR

Björn Rustare

Arbetsrättsjurist, Osborne Clarke

Patricia Key

Konferencier & Ledarskapskonsult

Heléne Lidström

Författare till Det nya arbetslivet

Cecilia Linnér

Culture Officer, Quality Hotels

Johan Book

Utbildare forskningsbaserat ledarskap

Kristina Närman

Författare & Konsult

Therese Albrechtson

Entreprenör & Författare
Expo HR 2018
08:15

Registrering & Mingel

VAD KOMMER HÄNDA INOM ARBETSRÄTTEN? UPPDATERINGAR & NYHETER

Vad har hänt under det senaste året inom arbetsrätt, och vad kommer att hända? Vi går igenom lagändringar och lagförslag för 2018 och 2019 så att du ska vara uppdaterad och känna dig trygg med det som har ändrats och kommer att ändras.
Björn Rustare Expo HR
Björn Rustare
Jenny Jilmstad
10:00

Fika & Mingel

RÄTTSFALL OCH LÄR-DOMAR

Utredningar och betänkanden samt EU-regler som kan komma att påverka svensk arbetsrätt. Jenny och Björn guidar dig genom exempel på tillämpningar genom rättsfallsbeskrivningar och domslut som påverkar din vardag som personalansvarig.
Björn Rustare Expo HR
Björn Rustare
Jenny Jilmstad

Framtidens arbetsplats & kontor

Vi är alla olika, så varför ska alla sitta vid ett skrivbord från nio till fem? Vissa kanske jobbar bäst på kvällen, andra i fullständig tystnad i hemmet och andra trivs bäst med bakgrundssorlet på ett mysigt kafé. Heléne Lidström visar hur du kan uppnå bättre resultat genom att städa bort gamla föreställningar om arbetets tid och plats och i stället fokusera på det viktiga: aktiviteten. Heléne Lidström förändrar vår syn på traditionella arbetsplatser och arbetssätt. Under hennes tid som marknadschef på svenska Microsoft fick hennes arbetsgivare utmärkelsen “Sveriges snyggaste kontor” och “Sveriges bästa arbetsplats” tre år i rad. Hon visar hur du skapar verkliga resultat genom att kedja loss medarbetarna från skrivborden och släppa kreativiteten fri. I över 20 år har Heléne Lidström haft ledande positioner inom kommunikation, marknadsföring, organisation och ledarskap på stora företag som Microsoft, Tele2, Icon Medialab och Finnair. Hennes initiativ “Det nya arbetslivet” har rönt enorm uppmärksamhet och inneburit radikala förändringar i såväl kontorsutformning som arbetssätt.
Heléne Lidström
12:00

Lunch

Organisationskultur som hårdvaluta

Jobbet som “ Culture Officer “ handlar om att sprida Quality Hotel service-kulturen, och hur vi skapar arbetsglädje och en bra, inspirerande och inkluderande miljö för våra medarbetare och gäster. Vårt fokus är arbetsglädje och att våra medarbetare ska trivas och ha kul på jobb. Det är själva grundstenen i vår filosofi. Som vår ägare Petter A. Stordalen säger, “Kultur handlar inte om att vara bättre än de du har runt om dig. Det handlar om att göra de som är runt om dig bättre..” Vi ser varandra, vi lyfter varandra och spelar varandra goda som ett team för att nå våra gemensamma mål. Att vi har ledare som ser våra medarbetare gör en stor skillnad”.
Cecilia Linnér

Forskningsbaserat strategiskt ledarskap

Forskning visar att företag med engagerade anställda har mindre sjukfrånvaro, presterar bättre och är i snitt 22 procent mer lönsamma än sina likvärdiga konkurrenter. Johan är smått galen i forskningsbaserat ledarskap, motiverade medarbetare och framgångsrika strategigenomföranden. Det kan låta tråkigt men genom att utgå från de metoder och teorier som har de starkaste vetenskapliga stödet maximeras sannolikheten att hans eller era utvecklingsinsatser ger önskat resultat. Och bara det är ju hur kul som helst. Och bra. Väldigt bra.
Johan Book
14:30

Fika & Mingel

Gig-ekonomin: Nya möjligheter – och krav – för organisationer och individer

Möjligheterna att skapa det professionella liv du vill ha aldrig varit större. Digitaliseringen har gjort att du kan arbeta när du vill, var du vill och med vem du vill. När allt fler talanger väljer tidsbegränsade ”gig” framför tillsvidareanställning ändras spelplanen. Vad får det för konsekvenser för individen och organisationen?
Kristina Närman

Kan vi alla lyckas på jobbet med hälsan i behåll?

Sjukskrivningstalen ökar lavinartat. Dessutom sker en kraftig ökning i samband med det nyblivna föräldraskapet och 15 år efter det. Den digitala världen ger oss massa möjligheter, men bidrar också till en krock. En krock mellan ett fantastiskt liv på utsidan – men ett stressigt, panikslaget liv på insidan som i många fall leder till utbrändhet och depressioner. Som så många andra försökte Therese leverera både hemma med barnen och på jobbet. Men stressen och skuldkänslorna gjorde till slut att Therese blev sjuk. Utmattad. Hon bestämde sig för att intervjua 30 av Sveriges mest framgångsrika kvinnor inom olika branscher som resulterade i den mycket uppmärksammade boken ”Dålig mamma eller superkvinna?” Hur gjorde de? Hur gör vi för att må bra och samtidigt lyckas på arbetsplatsen? Hur tacklar vi våra egna och omvärldens krav och förväntningar? Hur gör vi för att inte själva hamna i fällan?
Therese Albrechtson